Overgang naar andere school

Er kunnen twee redenen zijn dat een leerling onze school verlaat.

• De leerling stroomt door naar de bovenbouw.
  • De indicatie van de leerling voor cluster 2 loopt af.

Bij het aflopen van de indicatie bekijkt de Commissie van Onderzoek of de leerling geplaatst kan worden in het reguliere onderwijs. Is dit niet het geval en heeft de leerling de onderbouw leeftijd? Dan blijft de leerling op onze school. Ook als de leerling doorstroomt naar de bovenbouw, bekijken welk type onderwijs op dat moment het beste is voor leerling. Regulier onderwijs als het kan, speciaal onderwijs als het nodig is. Houd de leerling een cluster 2-indicatie? Dan gaat hij of zij naar één van de Auris-scholen voor speciaal onderwijs in de regio.

Tussentijdse schoolverlaters
Wij volgen jaarlijks hoeveel leerlingen onze school tussentijds verlaten en waar zij naartoe gaan.

In schooljaar 2015-2016 is van de tussentijdse uitstroom 65% van de leerlingen naar regulier onderwijs uitgestroomd. In 2016-2017 was dit percentage 54%.

Bestendiging
Wij volgen jaarlijks of onze uitstroomadviezen goed zijn geweest, of de ex-leerling nog doet wat wij hebben geadviseerd.

Van de 14 leerlingen die onze school hebben verlaten in het schooljaar 2014-2015, is bij 10 leerlingen sprake van bestendiging. Dit is 71%. Bij 4 leerlingen is geen sprake van bestendiging. Dit is 29%. Als er sprake is van een onderwijstype bij een leerling, dan onderzoeken wij de oorzaak hiervan.

Van de 20 leerlingen die onze school hebben verlaten in het schooljaar 2015-2016 is bij 19 leerlingen sprake van bestendiging. Dit is 95%. Bij 1 leerling kon de bestendiging niet worden vastgesteld. Dit is 5%.